נגישות אקוסטית

משרדנו מתמחה בייעוץ ותכנון לנגישות אקוסטית עבור לקויי שמיעה. החוק במדינת ישראל קובע כי על המרחבים הציבורים להיות מונגשים לטובת בעלי המוגבלויות, בין כלל המוגבלויות נכללת גם לקות שמיעה. הנגשת חללים ציבוריים נעשית כדי לאפשר לאנשים בעלי לקות זו הזדמנות שווה לשהות ולצרוך שירותים הניתנים בחללים הציבוריים באופן השווה לכלל האוכלוסייה. בעזרת התאמות ותכנון אקוסטי של אותם חללים ניתן לשפר את מובנות הדיבור ולהפחית רעשי רקע ובכך להקל על בעלי לקות שמיעתית.

נגישות אקוסטית במוסדות חינוך

בין המרחבים הציבוריים המחויבים בנגישות אקוסטית נמנים מוסדות החינוך. תהליך הנגשת הכיתה לילד כבד שמיעה נעשת באמצעות הגשת בקשה לנגישות אקוסטית פרטנית של הורי התלמידים ומתבצעת בכמה שלבים.

נציגי משרדנו מגיעים אל מוסדות החינוך ומבצעים מדידות אקוסטיות בחללים השונים, לפיהם אנו עורכים את הדוחות המוגשים למשרד החינוך.

מטרת המדידות שאנו עורכים היא לאמוד את זמן ההדהוד הקיים בחלל הכיתה או הגן ובהתאמה לתקן ישראלי ולדרישות משרד החינוך. אנו מחשבים את שטח הבליעה שיש ליישם בחלל, הן על ציר הגובה והן על ציר הרוחב.

בין ההתאמות שנעשות בחלל מונגש תהיינה התאמת כל הפריטים הנמצאים בחלל בניהם מזגנים שקטים, דלתות אקוסטיות, אטימת פרצות, התקנת וילונות, תאורה, טיפול ברצפת החלל או בכיסאות הכיתה והתאמות נוספות בהתאם לאקלים האקוסטי הקיים, זאת על מנת לעמוד בהגדרות התקן הישראלי לאקוסטיקה במוסדות חינוך מהם נגזרות דרישות משרד החינוך.

תהליך ההנגשה

  • תחילה על ההורים לפנות לבדיקות שמיעה באחת העמותות המוכרות על ידי משרד החינוך, כך שהילד יוכר כבעל לקות שמיעתית.
  • לאחר שהילד הוכר כבעל לקות שמיעה, על ההורים להגיש בקשה להנגשה פרטנית באגפי החינוך ברשות בה הם מתגוררים.
  • מהרגע שהוגשה הבקשה לאגף החינוך, הרשות מזמנת אליה את קלינאית התקשורת אשר בוחרת כיתה וממליצה על מערכת השמע המתאימה לאותו תלמיד בהתאם לירידה בשמיעה ובהתאם לצרכיו האישיים.
  • אחרי שנבחרה הכיתה, הרשות מזמנת את היועץ האקוסטי יחד עם מורשה נגישות מטעם הרשות לסיור מדידות ראשון בו יעשה אבחון של הבעיות האקוסטיות בחלל.
  • לאחר הסיור הראשון ובהתאמה לתקן ישראל לאקוסטיקה עבור מוסדות חינוך, מגיש היועץ האקוסטי את דו"ח התכנון שיוגשו למשרד החינוך.
  • לאחר הגשת הדו"ח יחד עם בקשת תקצוב, מקבלת הרשות הרשאה להנגשה פרטנית של חלל הלימוד בו לומד הילד כשבמקביל יוצאת הרשות למכרזי קבלן.
  • בזמן קבלת ההרשאה הרשות יוצאת לביצוע, כאשר העבודות מתבצעות על פי ההנחיות בדו"ח של היועץ האקוסטי.
  • בגמר העבודות, מגיע שוב היועץ האקוסטי בליווי מורשה נגישות לסיור מסירה ובו נבדקות ההתאמות שבוצעו בחלל לטובת אותו ילד לקוי שמיעה.
  • במידה שנמצאו ליקויים בסיור המסירה, הרשות מבצעת תיקונים והתאמות על פי דרישת היועץ האקוסטי.
  • רק לאחר שהעבודות בוצעו ועומדות לפי דרישות התקן הישראלי ומשרד החינוך, מורשים היועץ האקוסטי ומורשה הנגישות, על פי חוק, לחתום על טופס שחרור כספים. באמצעות הגשת טופס זה הרשות תקבל את תקציב עבור ההנגשה הפרטנית

עבור מי השירות מיועד?

השרות מיועד לכל הרשויות המחויבות על פי חוק הנגישות לבצע התאמות לכיתות עבור תלמידים לקויי שמיעה, זאת מרגע שבו הורי הילד הגישו בקשה להנגשת החלל בו הוא לומד לאגפים השונים ברשות.

כמו כן, השירות והייעוץ שמעניק משרדנו בנושא הנגישות פונה אל הורי אותם ילדים ליקויי שמיעה המעוניינים לשפר את שהותם בבתי המגורים ולהקל עליהם תוך שיפור מובנות הדיבור והפחתת רעשי רקע.

לייעוץ השאר פרטים